söndag 30 juni 2013

Härliga semestertid!

Det gick fort. Det gick lätt. Mycket fortare och lättare än förväntat. Vi har helt ställt om. Till semestertid. Eller vad säger ni, är inte det här semestertider så säg?

Frukost 10:45
Lunch 16:00
Fika (med jordgubbstårta) 18:00
Kvällsmat 20:30

Och någonstans mellan nyss och förut somnade två sommartrötta Kråkungar gott i sina sängar. Själv ska jag vara uppe i några timmar till. Bara för att jag kan, liksom.

Ooohoo I like it!

fredag 28 juni 2013

Lätt om hjärtat, lätt i sinnet...!

Nu har jag sommarlov!
Kram alla fina bloggläsare. Hoppas ni får en toppensommar!

Sista dagen på jobbet!!

Som jag har längtat. Som jag har väntat. Äntligen är dagen här. Dags att avsluta det här kapitlet och börja på helt ny bok. En bra bok. En rolig bok. En spännande bok. En bok jag inte vill lämna från mig. Japp, så ska det bli. Jag ska bara äta lite tårta och suga i mig lite setimentala ord från mina kollegor först.

onsdag 26 juni 2013

Å i kväll börjar....

...Foyle's war! Ytterligare en av mina sommarserier. Jag har det lite körigt så här om sommarkvällarna. Tur att det regnar idag. Men varför kan inte dessa tv-serier sändas på vintern när det är mörkt och kallt och man faktiskt vill sitta inne och häcka framför tv:n. Det undrar jag.

tisdag 25 juni 2013

Ingen sommar utan....

....Morden i Midsomer!  Så nu är det sommar. Faktiskt.

Nedräkning - mot rörligt mål...

Nedräkning pågår. Önskar bara att jag visste hur långt jag ska behöva räkna. Viss oklarhet råder. Huruvida jag slutar jobba nu på fredag eller på onsdag. Min mycket kompetenta (läs: in-) chef har lite svårt att ta detta ofantliga beslut. Om jag får ta ut tre semesterdagar i nästa vecka eller om jag ska sitta och rulla tummarna. Det är svåra grejer. För en chef. Av hans kaliber. Jag skiter i vilket, bara jag får ett besked. I vilket fall kommer jag att gå (eller springa) därifrån med lätta steg och ett ännu lättare hjärta. Visst är det lite tråkigt att lämna kollegorna, men de jag har något utbyte av kommer jag försöka att hålla kontakten med. Svårare än så är det inte.

Familjen tar i alla fall sommarlov. En efter en. Pappan slutade sitt jobb idag och i morgon är det Kråkungarnas tur. Sista dagen på dagis och fritids. I höst väntar ny skola och nytt dagis. Spännande. Läskigt. Sorgligt. I morgon ska de bjuda alla kompisar på glass och till dagis har vi förberett en liten sommarpresent till personalen. Båda Kråkungarna har haft samma avdelning och (i stort sett) samma personal genom alla år. Det blir många år. Många år som de har uppfostrat och tröstat mina Kråkungar när jag inte har haft tid att göra det själv, liksom...

måndag 24 juni 2013

Hantverkartid

Hantverkare har en egen tideräkning. Det är bara att konstatera. Gång på gång. Tydligen är "efter klockan fem" i hantverkartid samma sak som "halv åtta" på min klocka. Det kan vara bra att veta. Till nästa gång. Om det nu blir nån nästa gång...

onsdag 19 juni 2013

Rensa ut allt det gamla!

Jag rensar. På jobbet. Tömmer pärm efter pärm. Rätt ner i pappersåtervinningen. Snart nio års arbete. Det blir en del papper. Väldigt mycket papper. Tuggen får jobba. Det är en skön känsla. Att få rensa ut allt gammalt. Lägga de här åren bakom mig. Att få ge plats för något nytt. Äntligen.

För er som undrar - det sket sig inte i måndags. Inte fullständigt i alla fall. Bara en liten motgång som kändes nog så tuff i vårt nuvarande mentala tillstånd. Med lite perspektiv kunde det faktiskt varit värre. Mycket värre. The game is on.

Nu tar vi helg. Vi ska faktiskt fixa lite grejer vid det nya huset i helgen och är inbjudna på fika hos våra nya grannar. Lillebror ska äntligen få träffa den jämnåriga grannflickan som han även ska gå på dagis tillsammans med. De har inte träffats tidigare. Jag hoppas att de kommer finna varandra. Det vore så skönt. I det andra grannhuset bor ytterligare en jämnårig tjej, så Lillebror kommer att vara omringad av tjejmaffian. I morgon ska  Lillebror även få besöka sin nya förskola. Jag tror verkligen att han behöver det. Han har en hel del funderingar  kring den här flytten. Tankar som han tyvärr inte alltid delar med oss andra. Det är inte så himla lätt att vara liten...

Ha en härlig Midsommar allesammans!

fredag 14 juni 2013

Pusslet är snart komplett!

Bitarna faller på plats en efter en.

Idag fick vi förskoleplats till Lillebror. På önskat alternativ. Har egentligen ingen aning om ifall det är en bra förskola, men det hoppas jag.

Vi har flyt nu. Det går nästan lite väl bra. Det är kanske läge att vänta in det stora bakslaget. Det kommer nog snart. Kanske redan på måndag. Japp. På måndag. Då kan faktiskt allting skita sig. Det kan det. Bara att förbereda sig på det då...

onsdag 12 juni 2013

Skolavslutning!

Idag har vi firat skolavslutning. Den första utav många. Jag kunde konstatera att det i all fall inte är mycket som förändrats under trettio år. Firandet innehåller samma obligatoriska inslag nu som då. Blockflöjterna, sångerna, de pinsamma lärarna, rektorns tal och naturligtvis "Den blomstertid..." Det enda som ändrat sig under trettio år är kanske att av alla dessa barn som sjunger om att skolan är slut och om bad och långa sovmornar så är det nog inte så många som verkligen får sitt tio veckor långa sommarlov. Nej för följande morgon så är de allesammans tillbaka på fritids igen. Precis som vanligt. Lite mer lek och lite mindre lektioner. Annars är det samma långa dagar. Samma lokaler. Samma sak, liksom. När jag var liten var det fler som verkligen fick sitt långa välförtjänta sommarlov. Tio veckor. Den välbehövliga ledigheten. Man hann till och med ha lite långtråkigt när alla kompisarna försvann ut till sina lantställen. Och så hann man riktigt längta efter att skolan skulle börja igen. Det var helt enkelt så mycket bättre förr. Tror till och med att vädret var bättre. Det känns så i alla fall.

tisdag 11 juni 2013

Fotboll... minsann!

Det är alldeles tyst ute. Inte en människa hörs. Inte en bil på den annars så vältrafikerade vägen nedanför. Bara fåglarnas kvitter. En ovanlig ljudbild. Det är så att man reagerar.

Maken reagerar. Han kommer in från terrassen och frågar om det möjligtvis är fotboll på TV i kväll. Mycket riktigt. Det står "Landskamp" i TV-tablån. Det slår liksom aldrig fel...

måndag 10 juni 2013

Det borde berättas lite mer, jag vet!

Jag förstår att några av er väntar på att jag säga någonting om någonting. Eller helst om allting. Någonting mer i alla fall. Bloggen har ju varit ganska fåordig och gåtfull på senaste tiden. Nu igen.

Den här gången beror det faktiskt inte på att jag inte vill avslöja några detaljer. Nej, det handlar snarare om ork. Eller brist på ork. Det har varit fullt upp hela våren. Jag har helt enkelt inte haft orken att sätta mig ner och skriva om allting. Jag är lite för mitt uppe i allt för att kunna reflektera.

Snart är det värsta över. Snart finns det tid för återhämtning och andrum. En liten stund i alla fall. Innan vi ska börja packa. Snart är försäljningen av huset klar. Vi ska skriva kontrakt i morgon och sedan är det bara att hålla tummarna för att besiktningen går bra. Försäljningen har faktiskt gått långt över förväntan. En bekräftelse på att det är ett himla fint och mysigt hus som vi lämnar. Sorgligt, men det är ändå skönt att det gått bra.

När allt lugnat ner sig ska jag berätta om det nya huset. Om korna i ekhagen utanför fönstret och om våra nya grannar. Det var nog tack vare grannarna som vi förstod att det var där vi skulle bo. En ganska osannolik historia.

I början på juli slutar jag äntligen mitt nuvarande jobb. I september börjar jag på ett nytt. Inget höjdarjobb. Men ett jobb. Omväxling. Nya erfarenheter. Troligtvis precis vad jag behöver just nu.

Men innan vi börjar jobba har vi en hel del arbete att ta itu med. Det kommer att bli en slitig höst. I alla fall för maken. Huset är i toppskick, men trädgården är ett helt oskrivet blad. Och vi har stora planer. Alldeles för stora. Det här kommer jag också att skriva mer om. När orken kommit tillbaka.

Men tills dess, tills orken kommit tillbaka, får ni hålla tillgodo med de få fragment som förmedlas. Det kommer mer. Jag lovar.

lördag 8 juni 2013

Prinsesshysteri

Lillebror är fast beslutsam att vi ska köpa en klänning i morgon. Till honom. En likadan som prinsessan Victoria hade på bröllopet idag. Lillebror vill nämligen klä ut sig till Victoria i morgon och så ska han ha en bebis som heter Estelle. Joråsåattee. Just Victorias klänning kanske inte har nått leksaksbutikerna till i morgon. Jag försökte förvarna om det och försiktigt erbjuda honom en av syrrans klänningar istället. Men nä'rå. Det duger inte. Jag försökte även påpeka att alla prinsar i sina pingvinfrackar var precis lika stiliga som alla prinsessor. Det höll han inte riktigt med om. Eller jo. Han kunde gå med på att ha en frack under klänningen. Så nu tror han att vi ska införskaffa både frack och klänning till morgondagens lek.

Storasyster drömmer mest prinsessdrömmar i största allmänhet. Hon hade nog gärna bytt plats med vilken prinsessa som helst. Fin klänning och diadem i håret. På riktigt.  Det kan ju inte bli bättre än så för en sexåring.

Som ni märker har det tittats en del på det kungliga prinsessbröllopet här i eftermiddag. I ärlighetens namn var det faktiskt Kråkungarna som tittade mest. Lillebror vidarebefordrade liverapporter till MammaMu som satt vid poolen och försökte följa det hela från solstolen. Framförallt handlade rapporterna naturligtvis om Estelle, Victoria och Daniels olika förehavanden. Han hade verkligen järnkoll.

Själv satt jag mest och funderade över när Estelle skulle dra sönder Victorias diamanthalsband, slita diademet ur håret och på vad som skulle hända om flickebarnet bajsade ner sig med bajs upp till nacken. Såna funderingar har jag. Men så har jag ju bara erfarenhet av två lite mindre kungliga Kråkungar då förstås...!

fredag 7 juni 2013

onsdag 5 juni 2013

Se er omkring!

Stanna upp. Titta. Lyssna. Lukta. Snälla. Ta in. Njut. Av färgerna. Dofterna. Ljuden. Vackrare än så här blir det inte. Det är så fantastisk. Den svenska naturen. Den svenska sommaren.

"Hur länge ska man vänta? Läänge, lååååång..."

Fattar ni hur frustrerande det är och bara sitta och vänta på att mobiltelefonen ska plinga?! Rätt så jätte. Faktiskt. Hur lång tid kan det ta liksom?! Vill man vara med får man faktiskt vara lite på. Det tycker jag i alla fall. Så det så.

Om ni undrar vad jag dillar om så har alltså budgivningen på vårat hus börjat. Och det går så LÅNGSAMT!

måndag 3 juni 2013

Den här dagen har jag väntat på. Länge.

Idag fick jag äntligen göra det. Det jag har längtat efter. Länge. Idag sade jag upp mig från jobbet. Om en månad går jag ut genom dörren med ett lätt hjärta. Sen väntar semester och ett helt nytt kapitel i våra liv. Flytt i augusti och nytt jobb i september. Det blir bra det här.

söndag 2 juni 2013

Idag gäller det...

Första visningen på huset.

Jag är förövrigt förbannat trött på att städa.