måndag 16 juli 2012

Streptokockerna attackerar

Familjen har invaderats av Streptokocker. Det är i alla fall diagnosen som MammaMu ställt. Passar ju utmärkt så här i semestertider. Storasyster har sedan ett par veckor haft några svinkoppor i stjärten som inte velat ge med sig. Efter att ha haft svid och kli en längre tid tyckte MammaMu att det var dags att söka hjälp. Det hela förstärktes av att MammaMu troligtvis fick en begynnande halsfluss i går kväll. MammaMu har ju sannolikt smittats av Storasysters svinkoppor.

Doktorn höll med om att så nog kunde vara fallet. Dock erbjöd han inte mycket hjälp. MammaMu fick ytterligare vatten på sin kvarn när det gäller vad man får ut av ett besök på Vårdcentralen. Storasyster fick en kortisonsalva utskriven. Kortison hade vi hemma så det kunde ju kvitta. MammaMu fick ingen hjälp alls, eftesom halflussen inte blommat  ut tillräckligt ännu. Tack för den liksom.
Nä det läkarbesöket hade vi kunnat bespara oss. Streptokockerna är kvar och kommer troligtvis cirkulera i familjen under hela semestern. Det ser vi verkligen fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar